Dijitalleşen muhasebe gelişmeye devam ediyor

Haberi sosyal medyada paylaşın!

1 Mart Muhasebeciler Günü ve 1-7 Mart Muhasebe Haftası sebebiyle Balıkesir SMMM Yönetim Kurulu Saymanı Onur Batur ve Bandırma Temsilcisi Yusuf Can, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti’nin konuğu oldu.

Ülke genelinde, 3568 Sayılı Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununun verdiği yetkiye istinaden hizmet veren meslek mensuplarının günü olarak kabul edilen “1 Mart Muhasebeciler Günü” olarak kutlanmaktadır. 1 Mart Muhasebeciler Günü ve 1-7 Mart Muhasebe Haftası sebebiyle Balıkesir SMMM Yönetim Kurulu Saymanı Onur Batur ve Bandırma Temsilcisi Yusuf Can, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti’nin konuğu oldu.

“İÇİMİZ BURUK”

Balıkesir SMMM Yönetim Kurulu Saymanı Onur Batur, günün anlam ve öneminden bahsederek ülkenin ekonomisine büyük katkıda bulunan, verginin devlete ulaşması yolunda en önemli paya sahip olan mesleğin, 3568 sayılı kanunla 13 Haziran 1989 yılında kanunlaştırılarak yürürlüğe girdiğinin bilgisini verdi. Her yıl Atatürk anıtına çelenk koyma töreniyle kutlanan Muhasebe Haftası’nda,  bu sene yaşanan büyük felaketten dolayı etkinlik yapılmayacağını da duyuran Batur, hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyerek şu şekilde konuştu:

Ülkemizi derinden sarsan bu felakette birçok vatandaşımız yaşamlarını yitirmiş ve tüm yurtta acısı hissedilmiştir. Bu deprem felaketinde maalesef bizim meslektaşlarımızdan da çok sayıda vefat eden olmuştur. Sizin vasıtanız ile depremde vefat eden vatandaşlarımıza ve meslektaşlarımıza rahmet, geride kalanlarına baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diler ve bir an önce yaraların sarılarak vatandaşlarımızın eski hayatlarına dönmesi hususunda temennilerimizi bildiririz. İçimiz son derece buruk olarak tüm meslektaşlarımızın, muhasebe haftasının ve çalışma hayatlarının sağlık ve huzur içinde geçmesini dileriz.

“ALTYAPI SORUNLARI OLSA DA DİJİTAL DÖNÜŞÜM BÜYÜK BİR FIRSAT”

Muhasebenin dijital dönüşümünü değerlendiren Yusuf Can,  çağın kaçınılmaz yeniliği olduğunu ifade ederek işlerin dijitale girince pandemi ile birlikte muhasebe takibinin de elektroniğe geçtiğini söyledi. Can, “Artık evlerde yemek yapmak yerine dışarıdan sipariş veriyoruz. Motokuryelerde bile artış var.” diye konuştu.  Mevcut sistemin yeni olmasından dolayı alt yapı uyum sorunu olduğuna değinen Can, “E dönüşüm süreci içerisinde e-fatura, e-defter gibi kolaylıklar sağlansa da alt yapıdan kaynaklı aksamalar yaşanabiliyor. Ancak süreç yine de güzel ilerliyor.” dedi. Balıkesir SMMM Yönetim Kurulu Saymanı Onur Batur da, teknolojinin insan iş gücünü ve meslekleri şekillendirdiğini vurguladı.

Haber: Belit PEKTEZEL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir