“Bu devirde esnaf olmak çok zor”

Haberi sosyal medyada paylaşın!

CD-DVD kiralama, bilgisayar donanımı gibi mesleklerin ardından “Şahin Tost Evi” işletmesini açan Adnan Şahin, yiyecek ürünlerindeki fahiş fiyatlara dikkat çekti.

90’larda ve 2000’li yılların başında insanların evinde internet olmadığı için CD ve DVD satan dükkanların çok fazla rağbet görmesinin ardından gelişen teknoloji ile CD ve DVD satan dükkanlar azaldı. 56 yaşındaki Adnan Şahin de 5 yıl önce işletmesinde değişikliğe giderek “Şahin Tost Evi”ni açtı. Asıl mesleği olan bilgisayar programcılığı da bir yandan sürdüren Şahin, “Bu bölgede pek geçerli olmadığı için bilgisayarda donanım işine yöneldim. Şimdi de hobi olarak aperatif yiyecekler satıyorum. Bu yiyecekleri satarken arada bilgisayarcılık da yapıyorum.” dedi. 17 yıl faal olarak CD ve DVD film kiralama satışı yaptığını ancak günümüzde herkesin internetten film izlediğini aktaran Şahin, “Eskiden film alan çoktu. Yeni nesil her şeyi internetten izliyor. Dükkânımda 8 bin tane film var ama kimse almıyor. Ben de saklıyorum.” dedi.

ÖNEMLİ OLAN KALİTELİ MALZEME

Hobi olarak aperatif satmaya başlayarak “Şahin Tost Evi” işletmesini açan Şahin, tostun ekmeğin arasına sıkıştırılan bir kaşar peynirden ibaret olmadığını, tostun birçok çeşidinin yan sıra tavuk, et dürüm, ekmek arası köfte gibi aperatifleri bulundurduğunun bilgisini verdi. Şahin, “Önemli olan kalite ve memnuniyet. Malzemelerimi en kaliteli olanlardan kullanıyoruz. Peynirim hakiki Trabzon peyniri, kullandığım sucuk kasap sucuğu. Burada genellikle öğrencilere hitap ediyoruz ancak vatandaşların memnuniyeti de bizleri mutlu ediyor.” dedi.

“ESNAF OLMAK ÇOK ZOR”

Her insanın iki mesleği olması gerektiğini vurgulayan Şahin, esnaflığın bu devirde çok zor durumda olduğunu söyledi. Şahin, “Günümüzde esnaflık çok zor. Dükkan kendi dükkanım olmasaydı geçinemezdim. Fiyatlar aldı başını gidiyor. Emekli olduğum için daha rahatım. Bu sisteme uymak zorundayız. Mecburen paket servis ile çalışmaktan feragat ederek fiyatları düşünüyorum.” dedi. Yiyecek sektöründeki fahiş fiyatlara dikkat çeken Şahin “Bizler dışarıdan yemek yiyeceğimiz zaman iki kez düşünür hale geldik. İşletmelerde fiyatlar çok pahalı. Elimden geldiğini kadar burada kaliteden ödün vermeden uygun tutmaya çalıyorum.” şeklinde konuştu.

Haber: Belit Pektezel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir