Bandırma Belediye Meclisi’nde Doğa Köyü’deki arsaların satışı tartışması

Haberi sosyal medyada paylaşın!

Bandırma Belediye Meclisi, Doğa Köyü’ndeki tarım arazilerinin satışını tartışırken, karar siyasi ve ekonomik tartışmalara yol açtı.

Bandırma Belediye Meclisi, 2024 yılının son toplantısını Mimar Şerafettin Engüdar başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda, belediyenin kasım ayında yürüttüğü çalışmaların sunumunun ardından gelir-gider tablosu ile borç durumu meclis üyeleriyle paylaşıldı.

DOĞA KÖYÜNDEKİ ARSALARIN SATIŞI GÜNDEMDE

Görüşmeler sırasında, mülkiyeti Bandırma Belediyesi’ne ait olan Doğa Köyü’ndeki tarım arazilerinin satışı ele alındı. Meclis Başkanı Şerafettin Engüdar, merkezi hükümetin CHP’li belediyelere ekonomik baskı uyguladığını ve bu durumun belediyeleri zora soktuğunu belirterek, “Belediyemizin mali durumunu güvence altına almak için mülk satışını gündeme getiriyoruz. Ancak bu yetkinin verilmesi, satışın kesinleşeceği anlamına gelmez. Duruma göre bu yetki kullanılmayabilir” dedi. Engüdar, belediyenin 130 milyon liralık sigorta borcu için daha önce tarım arazileri teklif ettiklerini ancak merkezi yönetimin bunu kabul etmediğini, yerine imarlı alan talep ettiğini ifade etti. “Şimdi kendilerine imarlı parsel teklif edeceğiz.” diyerek çözüm arayışlarının sürdüğünü vurguladı.

DOĞAN VE KARLAHAN ARSA SATIŞINA TEPKİ GÖSTERDİ

Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Sözcüsü Mehmet Doğan ile meclis üyesi Göksel Karlahan, Doğa Köyü’ndeki arsa satışına karşı çıktıklarını ifade etti. Doğan, Bu konunun bir kez daha göz önünde bulundurulması lazım. Burada bir sürü insanın emeği var. öyler ve Bandırma Belediyesi arasında protokollü olan Doğa Mahallesi’yle ilgili bir konu gündeme geldiğinde, mahallenin muhtarının başvuru yapmadığını öğrendik. Biz bu durumu çözmek için elimizden geleni yapacağız. Ancak daha önce Edincik Mahallesi’ndeki hassasiyetin burada da gösterilmesini talep ediyorum. 50 yıl önce köylüler kendi paralarıyla almıştı bu yerleri. Bize düşen, o emeklerin boşa gitmemesini sağlamak. Bu yerlerin satılmasına karşıyım. Satmayın diyorum, başka uygun bir yer bulun.”dedi.

UĞUR: KIRSALLA BU KADAR İLGİLİYSENİZ BU SORULARA CEVAP GETİRİN!

Cumhuriyet Halk Partisi adına söz alan Burak Uğur ise AK Parti’nin tarım politikalarını eleştirerek, satışın belediye açısından zorunluluk haline geldiğini savundu. “AK Parti ve MHP grubu daha önce kırsal alanlarla ilgili özelleştirmelerde sessiz kaldı. 2012 yılının Aralık ayında 14 ilin vasfı değiştirilerek tarlalar ve ekipmanlar devralındı, ancak kimse sesini çıkarmadı. Biz o zaman bunun yanlış olduğunu söyledik, ancak AK Parti sesini çıkarmadı. Köyden kente göç artıyor dediğimizde de yine bir tepki gelmedi. Her ay Cumhurbaşkanlığı kararıyla kırsal bölgelerde bulunan orman vasfı taşıyan alanlar madenciliğe ya da endüstriye açılıyor. Biz yine sesimizi yükseltiyoruz. Geçtiğimiz aylarda şehrimizin domates üreticisi “Ben batıyorum, bana yardım edin!” diye bağırırken onların sesine ses olmaya çalıştık. Madem bu kadar kırsalla ilgilisiniz, buyurun bu sorduğum sorulara da sizler açıklık getirin.”dedi.

“BU KARARINIZI TARİH YAZACAK”

Oylamada, Cumhur İttifakı üyeleri satışa ret oyu verirken, CHP grubu satış kararını kabul etti. Toplantıyı izleyen Doğa Köyü Muhtarı Mustafa Pınar ve beraberindeki grup, satış kararına tepki göstererek salonu terk etti. Pınar, “Bu kararınızı tarih yazacak” dedi.

ADIGÜZEL: “SATIŞ MECBURİ AMA GEÇİCİ”

Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Cemal Adıgüzel, satışların belediyenin ekonomik sorunları nedeniyle gündeme geldiğini belirtti. Adıgüzel, “Satış gerçekleşse bile ilerleyen dönemlerde bu arsaların belediye tarafından yeniden alınabileceğine inanıyorum.”dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir