Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Herkes İçin Sağlık Topluluğu 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü için etkinlik düzenledi.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Herkes İçin Sağlık Topluluğu 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü için “Zehr-i Sevgi” isimli etkinlik düzenledi. Etkinlikte günün anlam ve önemlini belirten Semiha Yiğit üniversitelerin sadece mesleki yetenekler ve kazanımlar elde edilen kurumlar olmadığını geleceğe, bilime ve sosyal toplumda başarıya açılan geçiş kapısı olduğunu vurgulayarak şu şekilde konuştu:
Toplumda huzuru ve güveni tesis edebilmek için belirlenen kurallar, öncelikle kötülüğü engellemeyi hedefler. Toplumdaki birlik hali ve güçlü sosyal yapı, içinde yaşayan kişilerin kendilik bilinçlerini de güçlü kılar. Böylelikle toplumdaki her fert şiddet karşısında amasız ve güçlü bir şekilde şiddete göz yummayarak ses verebilir.
“KADINA ŞİDDETİN AMASI OLMAZ”
Kadına yönelik şiddetin farklı dinamikler barındırması sebebiyle mücadelesinde de bütüncül bir çabayı gerekli kıldığını söyleyen Yiğit, “Bu manada eğitim müfredatlarından medya içeriklerine, hukuk düzenlemelerinden sosyal politikalara kadar pek çok alanda eşgüdümlü bir yönetim sisteminin benimsenmesinin şiddetin önüne geçilmesinde ciddi bir etki uyandıracağını söylemek yanlış olmayacaktır. Bu nedenle her şeyden önce kendi iç benliğimizde şiddetin doğru tanımlamasını yapmalı ve bunun söz konusu kadın olduğunda ne denli şekillere büründüğünü görmeliyiz. Çünkü görmek kabul etmektir ve ancak kabullendiğimiz bir sorunun üzerine gidebiliriz.” dedi. Şiddetin sebebinin olmayacağına da değinen Yiğit “Şiddetin aması olmaz, olamaz. Şiddet hak edilmiş olamaz bu doğru olsa yasalara ve kolluk kuvvetlerimize gerek kalmazdı. Hiçbir kadın sözlü, imalı, fiziksel ya da dijital şiddeti hak etmiyor. Büyük değişimler küçük adımlarla başlar. Yani önce siz değişmelisiniz. Işığı aramayın, ışığın ta kendisi olun. Olun ki varlığınız aydınlatsın ardınızdan gelen nesilleri. Fikirleriniz ışık olsun yarınlara. Bırakalım da kadınlar bu dünyanın yaraları değil yarınları olsun.” diye konuştu.
ÖĞRENCİLERDEN GÖZ DOLDURAN TİYATRO GÖSTERİSİ
Konuşmanın ardından Aile İçi Şiddetle Mücadele Büro Amirliği’nden Polis Memuru Pelin Ayyıldız şiddet vakalarına dikkat çekerek görsel sunum ile “KADES” uygulamasını anlattı. Konuşma sonrasında öğrenciler Kadına yönelik şiddete farkındalık kazandırmak amacıyla tiyatro gösterilerini sergiledi.
Etkinlik bitiminde konuşmacılara plaketleri takdim edildi.
Haber: Belit Pektezel