Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi(BANÜ)Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, çeşitli konular hakkında bilgi verdi.
23 Kasım 2022 Çarşamba günü, Biga’da yapılacak önemli bir toplantıya katılacağını belirten Özdemir, “Çok geniş katılımlı şekilde ikincisi gerçekleştirilecek bu toplantıda, deniz üstünde rüzgâr enerji santralleri ve limanları kurulması için fizibilite çalışmaları görüşülecek. Buna bağlı şekilde ülkemizin çok rüzgâr alan iki ili olan Balıkesir ve Çanakkale’de denizde elektrik üretimi için ilk adımlar atılacak. Toplantıya ilgili bakanlığımız da dahil olmak üzere 30’un üzerinde kurum katılacak” dedi.
YEMEKLERİMİZİN ÜNİVERSİTEDE HAZIRLANMASINI PLANLIYORUZ
Özdemir, üniversite öğrencilerine verilen yemeklerden şikâyetlerin yaygın medyada yer alması hakkında şu bilgiyi verdi:
“Tabii ki konuyu dikkatle izledik ve gerekli araştırmayı yaptık. Şikâyetleri ihbar kabul ederek, yemek işini ihaleyle alarak üniversiteye yemek getiren kuruluşa da ihtar verdik. Ancak yemeklerden şikâyet eden birkaç sosyal medya paylaşımının dışında ortada net bir konu da yok. Paylaşımda bulunan bu birkaç öğrencimizi de dinledik. Şu noktayı da belirteyim ki, yaptığımız anketlerde öğrencilerimizin yüzde 80’i, yemeklerimizden memnun olduklarını belirtiyorlar. Hedefimiz, önümüzdeki dönemde bu yemeklerin üniversitemiz içinde ve denetiminde yapılmasıdır. Tabii ki, bizim aşçımız ve bu konuda personelimiz yok. Bu şirketle sözleşmemiz haziran ayında bitecek. Daha sonra ise yapılacak yeni bir ihaleyle yemek yapım işini üniversitemiz çatısı altında yapmayı amaçlıyoruz. Bu konuda altyapımızın 4/3’ü de hazır.”
YÖK’E BİR YILLIK PLANLAMA BİLDİRİLDİ
Yüksek Öğretim Kurumu’na(YÖK) üniversitelerinin 1 yıllık planlamalarını ilettiklerine işaret eden Özdemir, şöyle konuştu:
“YÖK’ün isteği üzerine üniversitemizin önümüzdeki 1 yıl içinde açmak istediği bölümleri, ne kadar öğretim üyesine ihtiyaç duyulduğunu bildirdik. YÖK’ten yaklaşık 40-45 talebimiz oldu. Geçen yıl 160 olan akademik kadro ihtiyacımızın 200 olmasını talep ettik. YÖK, bu taleplerimiz konusunda bizimle yüz yüze görüşerek, taleplerimizi dinleyecek. Bu taleplerimiz arasında, üniversitemize İletişim Fakültesi açılması da yer alıyor. Bu konuda ısrarcı olacağız. Tabii bu taleplerimizin kaçının onaylanacağını bilmiyoruz.”
REKTÖRLÜK DÖNEMİM BİR YIL SONRA BİTECEK
Prof. Dr. Süleyman Özdemir, bir soruyu yanıtlarken, 4’er yıllık iki dönemi kapsayan rektörlük süresinin 1 yıl sonra sona ermesinin ardından, daha önce görev yaptığı ve kadrosunun bulunduğu İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne geri döneceğini belirterek, şunları söyledi:
“Bir üniversitede rektörlük görevi 4+4 olmak üzere iki ayrı dönemi kapsıyor. Teamüllere göre, aynı üniversitede bir daha rektörlük yapılamıyor. O kişi, başka bir üniversitede rektörlük yapabilir. Teamüller böyle olsa da, belki bir değişiklik olabilir ancak benim, Bandırma’da rektörlük görevinde kalmam zayıf bir ihtimal. Bugüne kadar Bandırma’daki görevimi büyük bir heyecanla yürüttüm. Bandırma Üniversitesi, çocuğum gibi ellerimde doğdu. Elbette ki, benden sonra bu göreve başka bir arkadaş, farklı bakış açılarıyla gelecek ve o da başarılı olmak için elinden geleni yapacak. Ben de Bandırma’daki çok sevdiğim bu üniversiteyi İstanbul’dan izlemeyi sürdüreceğim.”
Haber: Önder Balıkçı