Akın Ertürk Koleji Açıldı: Eğitimde kalite ve disiplin önceliği

Haberi sosyal medyada paylaşın!

Bandırma’da eğitime yeni bir soluk getiren Akın Ertürk Koleji kurucusu Akın Ertürk, kaliteli eğitim ve öğrenci odaklı disiplin anlayışına dikkat çekti.

Akın Ertürk Koleji geçtiğimiz günlerde görkemli bir törenle açıldı. Bandırma markası olarak ilçenin ilk ve tek özel okulunu kuran Akın Ertürk, kariyeri ve okulu hakkında bilgi verdi. Karşıyaka doğumlu Ertürk, Bandırma Anadolu Lisesi’ni kazanmasının ardından matematiğe olan ilgisi ile Matematik öğretmenliği bölümüne yöneldiğini söyledi. Üniversite okurken çeşitli eğitim programlarından yararlanan ve yurt dışında kendini geliştiren Ertürk, “‘Work and Travel’ programına katılarak Amerika’ya gittim. Sonrasında ‘Erasmus’ programıyla İspanya’ya gittim ve İspanyolca’mı geliştirdim. Bir yandan turizmle ilgilendim.” dedi.

“EĞİTİM KURUMUNU ÖĞRENMEK İÇİN UZUN MESAİLER HARCADIM”

Üniversite öğreniminin ardından Bandırma’ya döndüğünde eğitimdeki ticareti öğrenmek amacıyla uzun mesailer harcayarak çalıştığından bahseden Ertürk, “3 ay bir kurumda çalıştım. Çalıştığım bu kurumda az ücret almama rağmen işi öğrenmek amacıyla fazla mesai yapıyordum. Daha sonra özel ders vermeye başladım. Sabah 6dan gece birlere kadar ders anlattığımı bilirim. Günde 14-15 saat ders anlattım. Özel derslerden kazandığım parayla ilk arabamı aldım.” diye konuştu.

“PROJESİNE KADAR KENDİM İLGİLENDİĞİM ‘AKIN ERTÜRK KOLEJİ’, OCAK AYINDA HİZMET VERMEYE BAŞLADI”

Kariyerinde hep adım adım çabalayarak kazanan Ertürk, okulun yapım aşamasından itibaren her bir metrekaresinde emeği olduğunu kaydetti. Süreçten bahseden Ertürk, “İlk özel eğitim kursumu özel derslerden kazandığım ücretlerle açtım. Daha sonra bir yer kiraladım orada devam ettim. İlerleyen zamanlarda kendi arsamı aldım. Kendi okul inşaatımı yaptım. Mimarlık çizimlerini bile 2 ay boyunca İTÜ’nün derslerine girerek kendim çizdim. Okulumuzun inşaatı bitince buraya yerleştik. 2019 yılında okulumuzu açtık. Akın Ertürk Koleji’ni de Ocak ayında Ayyıldız Mahallesi’ne taşıdık. İlk açtığım yeri de Paşakent’e Hakan Palabıyık Caddesi’ne taşıyarak Başarı Kampı ismini verdim.” dedi.

Türkiye’yi derinden etkileyen büyük Kahramanmaraş depremlerinden dolayı okulun açılışını geç yaptığını belirten Ertürk, şehir dışında yaptığı yardımların yanı sıra Akın Ertürk Koleji’nde 12 depremzede öğrencinin olduğunun bilgini verdi.

“BİZİM OKUL SİSTEMİMİZDE YETİŞEN ÖĞRENCİLER HAYATA ATILDIĞINDA ZORLUK ÇEKMEYECEK”

Küçük yaşlardan itibaren sorumluluk alarak yetişen Ertürk, “Akın Ertürk Koleji” öğrencilerini hayata başlarken zorluk çekmeyecekleri bir sistemle yetiştirdiğini anlattı. Ertürk, “Ben küçük yaşımdan beri para kazanarak sorumluluk almaya başladım. Hayata girdim. Şu anda öğrenciler hayatın içinde değil. Öğrenciler parayla 22-23 yaşında tanışıyor. Ne kadar para harcadıklarının farkında değiller. Böyle kötü bir durum var.” dedi.

Bu anlamda okulda öğrencilere sundukları projeleri aktaran Ertürk şu şekilde konuştu:

Akın Ertürk Kolej Çiftliği projesi ile 16 dönümlük araziye çiftlik yaparak öğrencilerin kendi ürünlerini yetiştirmesini sağlıyoruz. Öğrencilerimiz toprağa dokunsun istiyoruz. Kurduğumuz website ile öğrenciler yaptığı görsel sanat tablolarını siteye koysunlar. Satın alsınlar, el işlerini pazarlamaya çalışsınlar istiyoruz. Biz burada öğrencilerimizin hayata atılmasını için yönlendirmelerde bulunuyoruz.

“AKADEMİK KARİYER VE SINAV HAZIRLIKLARINDA İDDİALIYIZ”

Öğrencilerin akademik kariyeri ve sınavlara hazırlıkları konusunda iddialı olduğunu kaydeden Ertürk, yetiştirdikleri öğrencilerin başarılarından bahsetti. Ertürk, yapılan sınavlarda il genelinde de başarıya girdiklerine dikkat çekerek “Matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, felsefe, din gibi bütün bölümlere hakim bir kadromuz var. Sınava hazırlık noktasında kendimize çok güveniyoruz. Geçen seneki okul birincimiz aynı zamanda Bandırma birincisi oldu. Geçtiğimiz yıl okul olarak Balıkesir birincisi olduk. Bunu devam ettirmek istiyoruz.” dedi.

“DEVLET OKULLARINDA BİLE OLMAYAN DİSİPLİN BİZİM OKULUMUZDA MEVCUT”

Gelecekte öğrencilerin sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesi için Akın Ertürk Koleji’nde sıkı denetim kuralları koyduğunu vurgulayan Ertürk, okulda uyguladığı disiplin kurallarını şu şekilde sıraladı:

Devlet okullarında olmayan disiplin bizde var. Tırnaklar uzun, protez olamaz. Makyaj yapılamaz. Telefon yasak. Siyah pantolon kuralımız var. Bunlar geleneksel görünse de çocukların büyüdüğünde disiplinli bir insan olmasını sağlıyor. İstiklal Marşı’na önem veriyoruz. Her pazartesi gününe İstiklal Marşı ile başlarız, cuma günü ise İstiklal Marşı ile kapatırız.

“DİSİPLİN KURALLARIMIZLA ÖĞRENCİLERİMİZİN TEK TİP OLMASINA ÖZEN GÖSTERİYORUZ”

Günümüzde yaygınlaşan akran zorbalığına karşı Akın Ertürk Koleji’nde okul müdürlüğü yerine rehberlik sisteminin uygulandığını ifade eden Ertürk, rehber öğretmenlerin okulda disiplin ve davranış yönetimi konusunda önemli bir rol oynadığının altını çizdi. Ertürk, “Bizim okulumuzda müdür yok. Bizim okulumuzda rehber kavramı var. Rehber hem öğrenciyi hem de öğretmeni yönlendirir. Yeni neslin rehberlere ihtiyacı var. Akran zorbalığının oluşmaması için rehberlere önem veriyoruz. Biz burada öğrenciyi ve veliyi hep dinleriz. Akran zorbalığı oluşmaması için sınıfsal farklılıklara da dikkat ediyoruz. Öğrencilerin marka ürün kullanması takdirinde velileri uyarıyoruz. Tüm öğrencilerin tek tip olmasına özen gösteriyoruz. Burada beraber sevineceğiz ve beraber ağlayacağız.” dedi.

“KANAYAN YARAMIZ OLAN YABANCI DİL PROBLEMİ AKIN ERTÜRK KOLEJİ’NDE ÇÖZÜM BULUYOR”

Öğrencilerin küresel dünyaya daha iyi adapte olabilmeleri için Akın Ertürk Koleji eğitiminde yabancı dile çok fazla önem verdiğini vurgulayan Ertürk, “İlkokuldan itibaren neredeyse 12-14 yıl İngilizce eğitimi görülüyor. Ancak kimse İngilizce öğrenemiyor. Bu bizim kanayan yaramız. Bunu buradaki İngilizce eğitimiyle çözeceğiz. Yurt dışı programlarımız var. Dünyanın diğer kıtalarını tanıtarak öğrencilerimizin daha vizyoner olmasını sağlıyoruz.” diye konuştu.

“ÖĞRENMENLERİMİZ DE YURT DIŞINDA EĞİTMEN OLMA FIRSATI YAKALAYABİLECEK”

Yurt dışında öğretmenlik yapmanın, farklı kültürleri ve yaşam tarzlarını deneyimlemenin önemli olduğunu savunan Ertürk, farklı ülkelerdeki öğrencilerle çalışmanın, onların değerlerini, geleneklerini ve dilini anlamanın kültürel farklılıklara açık olma ve hoşgörülü bir düşünce yapısı gelişiminde yardımcı olacağını söyledi. Akın Ertürk Koleji öğretmenlerinin de yurt dışında eğitmenlik yapma fırsatı elde edebileceğini belirten Ertürk, “Kendi öğretmenlerimizi de yurt dışında da eğitimci olmasını sağlayacağız. Bu projeye ilk olarak kendim başlayacağım. 2024-2025 sezonunun ilk döneminde Avrupa Birliği ülkelerinin birinde kaydımı yaptırarak bir dönem okuyacağız. Daha sonra geri gelerek bunu diğer öğretmenlerimiz için de devamlılık haline getirmek getireceğiz. Yurt dışında farklı eğitim sistemleriyle tanışarak farklı öğretim tekniklerini öğrenebilir ve kendi öğretim yöntemlerimizi zenginleştirebiliriz. Aynı zamanda, uluslararası bir ortamda çalışmak, meslektaşlarımızla işbirliği yapma ve küresel eğitim trendlerini takip etme imkanı da sağlar.” şeklinde konuştu.

Haber: Belit Pektezel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir